Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
30 maart 2020
Darmproblemen vaak oorzaak van eczeem
| 30/03/2020 |
Terug Verstuur link
lijn
Darmproblemen vaak oorzaak van eczeem Volgens een doctoraatsonderzoek kunnen de oorzaken van eczeem vaak in de darm gevonden worden. Hij ontwikkelde een protocol waarbij hij darminfecties aanpakt met probiotica en een 'darmsorbens', die snel na een eczeemaanval toegediend moeten worden.
Acute infecties in de darm kunnen inderdaad ernstige eczeem uitlokken en hebben een impact op de vertering van potentieel schadelijke voedingscomponenten. Heel vaak ligt een voedselallergie aan de basis van eczeem, zoals melk dat onvolledig verteerd wordt door acute infecties.

Ook de samenstelling van de darmflora verandert. Dr. Valerievych vond tijdens zijn onderzoek ook dat de immuniteit daardoor helemaal uit balans is gebracht. Darmen zijn overbevolkt met immuuncellen en eens dat die geactiveerd geraken, gaan ze elders in het lichaam ook amok maken, zelfs in de huid.
Voor de behandeling van huidirritaties kan een basiscrème in combinatie met honing gebruikt worden. Dat brengt de geïrriteerde huid tot rust en stimuleert het herstel van wondjes. Zuivere honing biedt eveneens bescherming tegen infecties die kunnen ontstaan door te krabben.

Hoe eczeem voorkomen en behandelen?
Eenvoudige tips om huidirritaties te voorkomen

Lees ook:
Beter geen antibacteriële zeep gebruiken
Chinese kruidensiroop vermindert eczeem
Bij droge huid maximum een stortbad per dag!

Bronnen:
Valerievych Dennis. Acute enteric infections in children with atopic dermatitis: clinical and immunological features, management and rehabilitation. 2013 Thesis abstract for a doctor’s degree Doctor of Medicine

 

lijn