Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
31 maart 2011
De geneeskracht van aloë vera.
| 31/03/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
De geneeskracht van aloë vera. Het gebruik van aloë vera dateert al van duizenden jaren terug. Aloë kent vele toepassingen:
- Huid en wondheling
Aloë vera werkt ontstekingsremmend en stimuleert de vernieuwing van beschadigd weefsel. Succesvolle testen werden gedaan bij bestralingstherapie en brandwonden. Daarnaast kan het ook werken tegen zweren, herpes, eczeem, aambeien en spataderen.

- Diabetes
Studies bij ratten en bij diabetespatiënten tonen aan dat aloë vera de bloedsuiker onder controle houdt. Het verlaagt ook de cholesterol in het bloed.

- Darmproblemen
De ontstekingsremmende en wondgenezende werking van aloë is mogelijk ook van toepassing bij darmzweren en darmontstekingen.

Aloë vera biedt nog meer mogelijkheden, zoals genezing van psoriasis, de verhindering van tumorvorming en bloedklontervorming, bescherming van de lever, daling van schildklierhormonen, behandeling van tandvleesontstekingen enzovoort.
Voor langdurig inwendig gebruik dien je een huisarts te raadplegen. Aloë vera is erg veilig, maar kan soms allergische en toxische reacties veroorzaken.

Hoe behandel je schaaf- en snijwonden ?
Hoe kan men de psoriasisaanvallen verminderen
Hoe brandwonden voorkomen en best behandelen?

Bronnen:
Rodriguez E, Martin JD et al. Aloe vera as a functional ingredient in foods. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 50: 4, 305-326

 

lijn