Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
26 augustus 2013
De naturopaat is goed voor je hart
| 26/08/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
De naturopaat is goed voor je hart Mannen en vrouwen die zowel hun huisarts als een natuurgeneeskundige (naturopaat) bezoeken, zijn beter af dan zij die enkel hun huisarts frequenteren. Volgens een Canadees onderzoek kreeg 7,7% van de naturopaat-bezoekers een hartaandoening, bij de andere groep was dat 10,8%. Het risico op metabool syndroom daalde met 16% in de naturopathie-groep.

Naturopathische therapeuten geven intensieve voedings- en leefstijladviezen aan hun patiënten, al dan niet begeleid met voorschrijven van voedingssupplementen. Veel voorgeschreven supplementen zijn omega-3-vetzuren, oplosbare vezels, co-enzym Q10 en plantensterolen. Voor de onderzoekers onderstreept deze studie het belang van voeding en leefstijl, en hoe we de patiënt moeten overtuigen om een betere leefstijl aan te nemen in het dagdagelijkse leven. Factoren waarop de huisarts nog te weinig kan inspelen bij zijn patiënten.

Wat kunt u zelf doen om uw cholesterolniveau te verlagen?
Geef je hart de optimale bescherming!

Meer lezen
'Helft van de medicatie is nutteloos'
Hoe haal je het maximum effect uit voedingssupplementen?
Rapport bewijst de kracht van voedingssupplementen

Bronnen:
Seely D, Szczurko O et al. Naturopathic medicine for the prevention of cardiovascular disease: a randomized clinical trial. CMAJ 2013. DOI:10.1503

 

lijn