Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
20 juni 2009
De oorzaken van acute kniegewrichtspijn
| 20/06/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
De oorzaken van acute kniegewrichtspijn Veel veertigplussers hebeen last van slijtage van het kniegewricht (knieartrose). Artrose ontstaat als gevolg van een oud letsel in de knie of langdurige overbelasting (teveel sporten of te dik zijn). Het kraakbeen - en uiteindelijk ook het bot - slijt dan zover, dat de botstukken van het kniegewricht pijnlijk op elkaar gaan wrijven. Het bewegen van het kniegewricht gaat moeilijk en wordt echt helse belevenis. Ook door een kwaliteitsvermindering van het synoviaal vocht dat de gewrichten smeert, kan het kraakbeen slijten. Het synoviaal vocht staat in voor de voeding en de kwaliteit van het kraakbeen.

Een ontstoken kniegewricht, we spreken dan over artritis is meestal te genezen. Een kniegewricht kan immers of door een bacterie of door een inwendige oorzaak, bijvoorbeeld een lichte vorm van reuma ontstoken raken. De knie kan er rood uitzien, warm aanvoelen en gezwollen zijn. Soms gaat dat gepaard met koorts. Bij een ontstoken gewricht zijn alle
bewegingen pijnlijk. Een bacteriële infectie kan het gevolg zijn van een sportblessure. Een lichte vorm van reuma is terug te brengen tot onvolwaardige voeding en overbelasting van de spieren.

Hoe voorkom je acute kniegewrichtspijn?
Wat doe je tegen reuma?

 

lijn