Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Eet u wel eens fastfood of kant-en-klare gerechten ?
ABC GEZONDHEID - Artikels
28 oktober 2009
De voordelen van borstvoeding.
| 28/10/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
De voordelen van borstvoeding. Borstvoeding heeft grote voordelen voor pasgeborenen. Borstvoeding is licht verteerbaar en zit vol unieke voedingsstoffen die ook zeer gemakkelijk worden opgenomen. Omdat borstvoeding de immunologische afweer van de baby verhoogt heeft dit de voorkeur boven dierlijke melk of melkpoeder. Moedermelk bevordert een gezonde groei en ontwikkeling. De baby heeft minder risico om geconfronteerd te worden met een aantal ziekten. Opnames in het ziekenhuis komen veel minder vaak voor dan bij kinderen die geen moedermelk krijgen.

Om aan te geven bij welke ziekten het risico kleiner is het volgende kleine overzicht: Moedermelk zorgt voor minder maagdarminfecties, middenoorontsteking, overgewicht en hoge bloeddruk. Ook minder astma, eczeem en een verbeterde
motorische en geestelijke ontwikkeling. Tot slot minder aanleg voor allergie, diabetes en de ziekte van Crohn. Hoe langer de duur van de borstvoeding, hoe minder het voorkomen van deze ziekten. Tijdens de hele borstvoedingsperiode blijven er antistoffen aanwezig in de moedermelk.

Belangrijke mineralen en vitaminen bij zwangerschap

Bronnen:
Humphrey JH. The Risks of Not Breast-feeding. J Acquir Immune Defic Syndr. 2009 Oct 2

 

lijn