Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Eet u wel eens fastfood of kant-en-klare gerechten ?
ABC GEZONDHEID - Artikels
3 februari 2012
De voordelen van lokale groenten
| 03/02/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
De voordelen van lokale groenten Lokale groenten hebben het voordeel dat er minder brandstof verspeeld wordt bij het transport. Ze worden verser geoogst, waardoor ze rijper en voedzamer zijn. Doorgaans is er een ook een rijker aanbod aan variëteiten. Mogelijk tref je op het platteland lokale boeren aan die weliswaar geen biologische producten leveren, maar antibiotica, bestrijdingsmiddelen, veevoeder of bemesting toch verstandig weten te gebruiken.

Maar hebben we nog de ruimte in eigen land om al ons eigen voedsel te produceren? In principe wel. Onderzoek in België toont aan dat iedere inwoner momenteel 1,33 hectare landbouwoppervlak nodig, alleen al om zichzelf te voorzien van voedsel!
Een veganistische leefstijl vereist maar 0,1 hectare per persoon! In dat geval zou België wel groot genoeg zijn om haar inwoners van voedsel te voorzien.
Praktisch lijkt dit bijna een onmogelijke opgave. Toch illustreren de cijfers dat de 'grote ecologische voet' waarop wij leven, niet langer houdbaar is.

Hoe gezonder eten?

Meer lezen:
Biologisch is beter

Bronnen:
Harvard Health Publications
Nieuwsbrief 'Het autonome huis', www.eco-housing.be

 

lijn