Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 februari 2016
Detoxificatie therapie tegen hepatitis A
| 08/02/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Detoxificatie therapie tegen hepatitis A Therapie die de detoxificatie van het lichaam stimuleert, bevordert herstel na een hepatitis A-infectie. Dat konden Siberische artsen zien aan de hand van leverparameters van patiënten die al dan geen detoxificatietherapie hadden gekregen. Ook de parameters voor 'endogene intoxicatie' daalden veel sneller. De therapie was niet, zoals reguliere medicatie, gericht op onderdrukking van hepatitissymptomen. Wel ondersteunde ze het herstel en voorkwam ze dat de hepatitis een chronisch verloop zou krijgen.

De therapie die in deze studie toegepast werd, staat bekend als 'anti-homotoxicologie'. Therapie tegen homotoxicologie focust zich vooral op de verbetering van de gezondheid. Ze promoot zelfhelende processen in het lichaam, terwijl de therapie zelf geen schadelijke elementen bevat. Ze werd door H. Reckeweg ontwikkeld en past een combinatie van naturopathische technieken toe, waaronder homeopathische middelen, aanpassing van voedingspatroon, water, optimalisatie van spijsvertering, en andere. In deze studie werd ook Enterosgel gedurende 10 dagen in de behandeling geïntegreerd.

Hepatitis voorkomen
De eenvoud van het leverreinigend diëet

Lees ook:
Mariadistel, bondgenoot van de lever
De oorzaken van vermoeidheid
De lever is een ‘workaholic’

Bronnen:
Tolokonskaya NP et al. Criteria of clinic diagnosis and effectiveness of biological therapy in viral hepatitis A. Siberian Medicine Bulletin. No 4, 2012

 

lijn