Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
20 april 2012
Drie gratis tips voor vermoeide mensen!
| 20/04/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Drie gratis tips voor vermoeide mensen! De wereld loopt vol vermoeide mensen. Toch bestaan er enkele zeer eenvoudige technieken die onvervangbaar zijn en die vele vormen van vermoeidheid kunnen wegnemen. De meest gekende redenen waarom mannen en vrouwen vermoeid zijn: spanningen en stress, een voedingspatroon waarin onvoldoende versterkende stoffen zitten en een gebrek aan gezonde beweging. De drie gratis tips, die snel en op een natuurlijke wijze voor meer energie kunnen zorgen, zijn de volgende: Gun u voldoende tijd om te profiteren van een gezonde slaap. Veel mensen slapen per etmaal gemiddeld negentig minuten te weinig.
Slaap ook niet te veel, want ook daar wordt je moe van.

Beweeg! Een dagelijkse wandeling van 30 tot 45 minuten in de natuur of in een park zuivert de longen, vult je lichaam met betere zuurstof waardoor je meer energie krijgt.
Tot slot is het belangrijk om iedere 90 minuten een glas water te drinken. Veel mannen en vrouwen weten niet dat ze heel langzaam aan het uitdrogen zijn en daardoor extra vermoeid raken.

Nooit meer moe, hoe doe je dat ?
Magnesium ontspant en zorgt voor diepe slaap

Meer lezen:
De symptomen van acute en chronische zwakte
Vermoeide mensen voelen zich beter door te bewegen

Bronnen:
Blaauwbroek R, Bouma MJ, Tuinier W, Groenier KH, de Greef MH, Meyboom-de Jong B, Kamps WA, Postma A. The effect of exercise counselling with feedback from a pedometer on fatigue in adult survivors of childhood cancer: a pilot study. Support Care Cancer. 2008 Nov 18.

 

lijn