Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
22 augustus 2017
Drie natuurlijke stoffen hongeren prostaattumor uit
| 22/08/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Drie natuurlijke stoffen hongeren prostaattumor uit De kracht van geneeskrachtige stoffen uit planten ligt in hun combinatie. Wetenschappers uit Texas hebben 142 natuurlijke stoffen op prostaattumorcellen uitgetest en vonden dat deze drie stoffen de meest belovende waren: ursolzuur, curcumine en resveratrol. Experimenten met muizen toonden daarbij dat een combinatie van twee van deze stoffen de tumorgroei sterker remde dan wanneer een enkelvoudige stof toegediend werd. Tumorgroei werd geremd zonder toxiciteit.

Ursolzuur is een wasachtige stof uit rozemarijn en de schil van appels. Curcumine en resveratrol zijn twee bekendere fytonutriënten: de een is de felgele stof uit kurkuma, de ander zit onder meer in rode wijn en bessen. De onderzoekers wisten ook het werkingsmechanisme te ontrafelen: de stoffen verhinderen prostaattumorcellen dat ze glutamine opnemen en gebruiken, waardoor hun overleving in het gedrang komt.

Preventieve maatregelen tegen prostaatklachten
Hoe ontstaat kanker?

Lees ook:
Lengte vingers voorspelt prostaatkanker
Granaatappel als therapie bij prostaatkanker
Serenoa en pompoenpitten tegen prostaatvergroting

Bronnen:
Lodi A, Saha A, Lu X et al. Combinatorial treatment with natural compounds in prostate cancer inhibits prostate tumor growth and leads to key modulations of cancer cell metabolism. npj Precision Oncology 1, Article number: 18 (2017) doi:10.1038/s41698-017-0024-z

 

lijn