Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
25 september 2017
Echinacea efficiënt om verkoudheden te voorkomen
| 25/09/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Echinacea efficiënt om verkoudheden te voorkomen Volgens het wetenschappelijk tijdschrift 'The Lancet Infectious Diseases' kan een kwaliteitsvol echinaceapreparaat verkoudheden voor 65 procent voorkomen. Echinacea in combinatie met vitamine C doet dit zelfs in 86 procent van de gevallen. Dat blijkt uit de analyse van een tiental onderzochte studies met echinacea.

Mensen die al verkouden zijn en dit plantaardig product innemen merken dat hun verkoudheid - gemiddeld - 36 uur minder lang duurt en dat de ongemakken, zoals hoest, hoofdpijn en verstopte neus duidelijk minder zijn dan bij mannen en vrouwen die geen echinacea gebruiken. Dit product is volgens wetenschappers zeker geschikt om verzwakte personen te beschermen tegen verkoudheden. Volgens sommige bronnen werkt echinacea slechts gedurende een tweetal weken optimaal. Vervolgens moet men het product twee weken niet nemen en vertrouwen op vitamine C en multivitaminen. Andere onderzoekers zijn het met die stelling niet eens.

Hoe kun je een verkoudheid voorkomen?
Hoe het risico op luchtweginfecties verkleinen?

Meer lezen :
Verkoudheid sneller opgelost met zink
Natuurlijke middelen tegen luchtweginfecties
Lichaamsbeweging tegen verkoudheid en griep?

Bronnen:
Shah SA, Sander S, White CM, Rinaldi M, Coleman CI.
Evaluation of echinacea for the prevention and treatment of the common cold: a meta-analysis. Lancet Infect Dis. 07 07;7(7):473-80

 

lijn