Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
4 februari 2010
Echinacea voorkomt verkoudheid en verzacht de symptomen
| 04/02/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Echinacea voorkomt verkoudheid en verzacht de symptomen Volgens een studie, die verscheen in The Lancet Infectious Diseases, zorgt de reeds veel beschreven echinacea plant ervoor dat mensen die dagelijks echinacea innemen hun risico op het krijgen van een verkoudheid met 58 procent zien dalen. Mannen en vrouwen die reeds verkouden zijn en echinacea innemen zullen zich anderhalve dag minder lang ziek voelen. Dit onderzoeksresultaat zorgt voor de nodige commotie in de wetenschappelijke wereld.

Er zijn immers evenveel studies die besluiten dat het plantenextract niet werkt, andere wetenschappers beweren dat echinacea enkel een werking heeft als het dagelijks wordt ingenomen, uit deze studie blijkt dat de plant zowel verkoudheden kan voorkomen als de reeds bestaande ziektesymptomen aanzienlijk kan verminderen.
Volgens de auteurs van de meta-analyse die gepubliceerd werd in The Lancet Infectious Diseases weet men nog niet precies hoe de plant precies werkt om de mens te beschermen tegen verkoudheden en griep.

Lees ook: Een verkoudheid is altijd besmettelijk

Bronnen:
1. Shah SA, Sander S, et al. Evaluation of echinacea for the prevention and treatment of the common cold: a meta-analysis. Lancet Infect Dis.;7(07):473-80.
2. Echinacea angustifolia, Echinacea pallida et Echinacea purpurea.

 

lijn