Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
27 april 2015
Eczeem vaak gevolg van darmproblemen
| 27/04/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Eczeem vaak gevolg van darmproblemen Volgens een doctoraatsonderzoek van Denis Valerievych kunnen de oorzaken van eczeem vaak in de darm gevonden worden. Hij ontwikkelde een protocol waarbij hij darminfecties aanpakt met probiotica en een 'darmsorbens' (Enterosgel), die snel na een eczeemaanval toegediend moeten worden. Tegen de symptomen van eczeem zelf schrijft hij medicatie voor. Herstel werd hiermee sterk bespoedigd, terwijl opflakkeringen en duur van eczeemaanvallen verminderden.

Acute infecties in de darm kunnen inderdaad ernstige eczeem uitlokken en hebben een impact op de vertering van potentieel schadelijke voedingscomponenten. Heel vaak ligt een voedselallergie aan de basis van eczeem, zoals melk dat onvolledig verteerd wordt door acute infecties.
Ook de samenstelling van de darmflora verandert. Dr. Valerievych vond tijdens zijn onderzoek ook dat de immuniteit daardoor helemaal uit balans is gebracht. Darmen zijn overbevolkt met immuuncellen en eens dat die geactiveerd geraken, gaan ze elders in het lichaam ook amok maken, zelfs in de huid.

Hoe risico op spijsverteringsklachten verminderen?
Hoe eczeem voorkomen en behandelen?

Lees ook:
Eczeem en huidinfecties behandelen met kokosvet
Probiotica beter dan prebiotica bij eczeem

Bronnen:
Valerievych Dennis. Acute enteric infections in children with atopic dermatitis: clinical and immunological features, management and rehabilitation. 2013 Thesis abstract for a doctor’s degree Doctor of Medicine

 

lijn