Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
31 mei 2011
Een beter geheugen en goede concentratie
| 31/05/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Een beter geheugen en goede concentratie Extracten van de bladeren van de Ginkgo Biloba worden in China al zeer lang gebruikt om allerlei ouderdomsklachten te bestrijden. De afgelopen 10 jaar is er zeer veel onderzoek gedaan met het gestandaardiseerde extract (24% ginkgo flavonglycosides en 8% terpenen) van deze plant.
Aangetoond is dat ginkgo biloba extract (GBE): een bloedvatverwijdend effect heeft, hetgeen resulteert in een verbeterde bloedtoevoer naar de organen, met name de hersenen. Het heeft een remmende invloed op de Plaatjes Activerende Factor (PAF). Dit vermindert de kans op trombose alsmede ontstekingen van de luchtwegen bij astma. Ginkgo biloba beschikt ook over een sterke antioxidantwerking.

Wat betreft cerebrale insufficientie (onvoldoende bloedtoevoer naar de hersenen) met als symptomen o.a. een verminderd geheugen en concentratievermogen, oorsuizen en duizeligheid is er geen twijfel meer dat GBE hier voor verbetering zorgt als de dosis ten minste drie maal daags 40mg is en als de therapie ten minste twaalf weken duurt.

Hoe voorkom je hersenveroudering ?
Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding

Bronnen:
Deng YK, Wei F, Zhang DG.
Brain protective effects of ginkgo biloba leaf extract (ginaton) in patients undergoing hypothermic cardiopulmonary bypass. Zhongguo Zhong Xi Yi Jie He Za Zhi.

 

lijn