Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
7 oktober 2013
Een remedie tegen chronische rugpijn
| 07/10/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Een remedie tegen chronische rugpijn Oxidatieve stress en ontstekingen staan de genezing van een overbelaste rug in de weg. Italiaanse onderzoekers hebben nu sterke resultaten neergezet met liponzuur en SOD, twee natuurlijke antioxidanten. Deze combinatie laat toe om het gebruik van pijnstillers tegen rugpijn drastisch te reduceren. Na de studie nam slechts 8% van de patiënten nog pijnstillers, en dit al na 20 dagen behandeling! Aan het begin van de studie kon bijna drie kwart van de patiënten niet zonder pijnstillers. De behandeling was zonder bijwerkingen.

SOD is een enzym dat niets anders doet dan continu vrije zuurstofradicalen opruimen. Vrije radicalen richten veel schade aan in het lichaam wanneer ze niet op tijd ingedijkt worden. Het lichaam maakt zelf SOD aan, maar sommige mensen hebben meer nodig. Ook (alfa)liponzuur is een sterk antioxidant. In Duitsland is het zelfs goedgekeurd voor de behandeling van diabetische zenuwpijn. Een natuurlijke en veilige behandeling als deze zal nodig zijn voor de vele rugpijnlijders onder ons: minstens 15% van de bevolking heeft er wel eens last van. Meestal gaat het om lagerugpijn.

Hoe het risico op lage rugpijn verminderen?
Een goede houding kan veel leed besparen

Meer lezen
Rozenbottel tegen gewrichts- en rugpijn
Lage rugpijn kan veroorzaakt worden door stress
Lage rugpijn? Probeer een chirurgische ingreep te vermijden!

Bronnen:
Battisti E et al. Alpha lipoic acid and superoxide dismutase in the treatment of chronic low back pain. Eur J Phys Rehabil Med. 2013;49:1-6

 

lijn