Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
30 november 2018
Elektromagnetische straling weldra onontkoombaar?
| 30/11/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
Elektromagnetische straling weldra onontkoombaar? Er is een groeiende bezorgdheid over de alomtegenwoordige elektromagnetische straling, afkomstig van steeds krachtigere draadloze technologie. Recent onderzoek toont aan dat de reacties van sensitieve mensen fysiologisch zijn, en niet psychosomatisch. Het zit dus niet tussen de oren!
Door het steeds stijgende gebruik van smartphones en tablets is ook de blootstelling van kinderen reden tot bezorgdheid.

Des te verontrustender is de uitrol binnenkort van het 5G-netwerk voor telecommunicatie in Europa. Hierdoor zal de blootstelling aan elektromagnetische velden nog aanzienlijk toenemen. Dit terwijl het gevaar voor mens en milieu aangetoond is.
Eind 2017 verenigden zich ruim 180 wetenschappers uit 35 landen om een moratorium op 5G in de EU te vragen vanwege het voorzorgprincipe. In 2018 werd de oproep herhaald door de ‘International Society of Doctors for the Environment’. Dat zijn meer dan 200 wetenschappers en artsen uit 38 landen.
De Europese commissie oordeelde echter dat het niet nodig is hierop in te gaan.
Vluchten kan niet meer…

Bescherming en ontwikkeling van cognitie en intelligentie
Hoe voorkom je hersenveroudering ?

Meer lezen:
Gsm-straling beschadigt geheugen
Mobiele telefoon op nachtkastje verstoort nachtrust
Geen mobiele telefonie voor zwangere vrouwen en kinderen

Bronnen:
http://www.5gappeal.eu/
www.isde.org/news.html
Gherardini L et al. Searching for the perfect wave: the effect of radiofrequency electromagnetic fields on cells. Int J Mol Sci. 2014 Mar 27;15(4):5366-87.
Havas M. Radiation from wireless technology affects the blood, the heart, and the autonomic nervous system. Rev Environ Health. 2013;28(2-3):75-84.
Marshall TG, Heil TJR. Electrosmog and autoimmune disease. Immunol Res. 2017 Feb;65(1):129-135.

 

lijn