Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
23 november 2015
Elimineer bacteriële toxinen bij pancreatitis
| 23/11/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Elimineer bacteriële toxinen bij pancreatitis De combinatie van probiotica en een darmsorbens ondersteunt de immuniteit van patiënten die aan chronische pancreatitis lijden. Dankzij behandeling wordt de kans op een nieuwe aanval drastisch verlaagd. Tijdens de drie maand durende behandeling daalde het risico op een nieuwe aanval van 25% naar 6%. Het darmsorbens (Enterosgel) ondersteunt de eliminatie van bacteriële toxines, onder andere doordat het de productie van antilichamen ertegen verhoogt.

Chronische pancreasontsteking is een slecht behandelbare en pijnlijke aandoening. Volgens Oekraïense onderzoekers van de universiteit van Simferopol (gelegen in de Krim) worden de ontstekingen voor een deel veroorzaakt door toxinen die afkomstig zijn van bacteriën. Normaal worden die toxinen snel in de darmen geneutraliseerd, maar bij patiënten met pancreatitis is de immuniteit tegen de toxinen sterk verzwakt.

Hoe giftige stoffen uit onze darmen weren?
Galondersteunende tips

Lees ook:
Melatonine en pancreatitis
Darmsorbens vermindert prikkelbare darm
Bescherm uw lever tijdens de feestdagen!

Bronnen:
Nahashova VE. Disbalance of system and mucosal antiendotoxin immunity in patients with chronic pancreatitis. Ukrainian Medical Almanac. UDK612.017.1: 616.37-002: 579.01.08: 616-097

 

lijn