Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
10 februari 2017
Fastfood nog ongezonder met koffie
| 10/02/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Fastfood nog ongezonder met koffie Koffie en fastfood: het een versterkt het ander. Een koffie na een vettige fastfoodmaaltijd veroorzaakt een hoge piek in de bloedsuikerspiegel.
Canadese onderzoekers stelden dit vast nadat ze proefpersonen een welbepaalde hoeveelheid vet te eten gaven. Nadat ze een gesuikerd drankje moesten opdrinken, bleek de bloedsuiker sterk verhoogd te zijn.

De onderzoekers herhaalden deze proef door de proefpersonen nog eens koffie te laten drinken. De bloedsuikerspiegel verdubbelde hierna, ook al dronken de proefpersonen het gesuikerde drankje een uur later.
Een hoge suikerspiegel vormt een te hoge belasting op de organen en zet aan tot diabetes. Dit onderzoek toont aan dat vetrijk eten, frisdranken en cafeïne-houdende dranken – de typische ingrediënten van de fastfoodcultuur – het risico op diabetes verhogen.

Hoe gezonder eten?
Hoe is hypoglycemie te voorkomen?

Meer lezen:
Glycemische index
Suiker is een energiedief
Wat doet cola met het lichaam?

Bronnen:
Beaudoin MS, Robinson LE, Graham TE. An oral lipid challenge and acute intake of caffeinated coffee additively decrease glucose tolerance in healthy men. J Nutr. 11 04;141(4):574-81. Epub 11 02 23

 

lijn