Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
18 januari 2016
Fibromyalgie elimineren met zuurstoftherapie
| 18/01/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Fibromyalgie elimineren met zuurstoftherapie Volgens onderzoek uit Israël is zuurstoftherapie een uitstekende behandeloptie om de symptomen van fibromyalgie te onderdrukken. Een aantal vrouwen had zelfs geen medicatie meer nodig om symptomen van pijn te onderdrukken. Dat is goed nieuws, want fibromylatie blijft een quasi onbehandelbare aandoening. Tijdens een sessie met zuurstoftherapie zitten patiënten een poosje in een cel waar de zuurstofdruk hoger is dan normaal.

Het experiment telde enkel vrouwen, want fibromyalgie komt vooral bij vrouwen voor. Uit het onderzoek bleek ook dat fibromyalgie het gevolg is van hersencellen die pijngevoelens moeten verwerken maar die niet goed functioneren. De therapie sloeg beter aan bij vrouwen die fibromyalgie hadden opgelopen door een hersenletsel, dan bij vrouwen die het kregen door langdurige ziekte.

Wat kun je doen bij fibromyalgie?
Hoe ochtendstijfheid voorkomen?

Lees ook:
Ochtendlijke stramme spieren
Cannabis bij chronische fibromyalgie
Chronische pijn op natuurlijke wijze verminderen

Bronnen:
Efrati S, Golan H, Bechor Y, Faran Y et al. Hyperbaric oxygen therapy can diminish fibromyalgia syndrome - prospective clinical trial. PLoS One. 2015 May 26;10(5):e0127012

 

lijn