Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Artikels
24 juni 2021
Fitness: hou het leuk
| 24/06/2021 |
Terug Verstuur link
lijn
Fitness: hou het leuk Het succes van een bewegingsprogramma hangt in de eerste plaats af van de discipline die je aan de dag legt. Ga je het wel volhouden? Kies daarom voor een programma dat je leuk vindt. Vind je joggen of met gewichten spelen saai, schrijf je dan in voor een ploegsport zoals voetbal of basketbal. Dansen is bewegen en sociaal. Vele mannen en vrouwen beleven veel plezier aan yoga en tai chi, programma's die ook voor oudere mensen prettig zijn.

Of zet een hometrainer voor je tv-scherm. Maak lichaamsbeweging deel van een dagelijkse routine, want daar zit de sleutel tot succes. Plan het goed in en zorg ervoor dat er geen ontsnappen aan is. Anders vind je altijd wel een flauw excuus om het uit te stellen. Leg de lat niet te hoog: begin met eenvoudige sessies en bouw langzaam op.

Hoe spierkrampen vermijden?
Tips om vermoeidheid na sportprestaties tegen te gaan

Meer lezen:
Fitness na de coronasluiting
Minder stilzitten of meer bewegen?
Voorkom stramme spieren door sporten

Bronnen:
Tips to help you get more active. Weight-control Information Network. ttp://win.niddk.nih.gov/publications/tips.htm. 09. 27, 12.
Thyfault JP, Booth FW. Lack of regular physical exercise or too much inactivity. Current Opinion in Clinical Nutrition & Metabolic Care. 01 07 11

 

lijn