Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 juli 2009
Fitnesscentrum tegen spierzwakte
| 21/07/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Fitnesscentrum tegen spierzwakte Steeds meer jongeren, volwassenen en senioren hebben last van een vorm van spierzwakte. Alles heeft te maken met een gebrek aan beweging in het dagelijkse leven. Ook de mindere kwaliteit van de voeding en de 'flexibele' - lees onregelmatige - werktijden zorgen er voor dat veel mensen zwakke spieren krijgen. Volgens specialisten wordt spierzwakte, samen met depressies en burnout, de 'basisziekten' van morgen.

Mensen kunnen er enkel aan ontsnappen door zelf voor regelmaat in hun bestaan te zorgen en te trachten kwaliteitsvol voedsel te consumeren. Uit studies blijkt ook dat een gebrek aan nachtrust sneller tot spierzwakte leidt.
Mensen moeten minstens 8 uur per etmaal kunnen recupereren tijdens een kwaliteitsvolle slaap. Tot slot doen wetenschappers een dringende oproep om meer rustig te bewegen. Drie maal per week een half uurtje sport doet al wonderen voor de meeste spiergroepen.
Het staat nu al vast dat fitnesscentra in de komende decennia 'the place to be' zullen zijn om spierzwakte op een professionele wijze tegen te gaan.

Slappe spieren voorkomen

 

lijn