ABC GEZONDHEID - Artikels
4 september 2020
Flavonoïdenconsumptie beschermt tegen Alzheimer
| 04/09/2020 |
| 04/09/2020 |


Een recent gepubliceerde studie onderzocht het verband bij 2.800 personen (> 50 jaar), over 20 jaar. De deelnemers werden ingedeeld in groepen naargelang hun verbruik van flavonoïden (=plantaardig voedsel). En vervolgens werd er per groep het aantal diagnoses van dementie of ziekte van Alzheimer opgevolgd.
De resultaten: in de groep met de hoogste flavonoïdeninname werden bijna de helft minder diagnoses (0.54-0.58) genoteerd, in vergelijking met de groep met de laagste inname.
Dementie en Alzheimer worden een steeds groter probleem in de verouderende bevolking, en er is geen behandeling/medicijn voorhanden. Preventie door gezonde voeding is dus des te belangrijker!
Hoe de ziekte van Alzheimer voorkomen?
Hoe voorkom je hersenveroudering ?
Meer lezen:
Neurodegeneratie
Flavonoïden supergezond
Waarom olijfolie tegen alzheimer beschermt
Bronnen:
Shishtar E et al. Long-term dietary flavonoid intake and risk of Alzheimer disease and related dementias in the Framingham Offspring Cohort. The American Journal of Clinical Nutrition 2020 april. nqaa079, https://doi.org/10.1093/ajcn/nqaa079
Shishtar E et al. Long-term dietary flavonoid intake and risk of Alzheimer disease and related dementias in the Framingham Offspring Cohort. The American Journal of Clinical Nutrition 2020 april. nqaa079, https://doi.org/10.1093/ajcn/nqaa079
