Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
16 januari 2012
Foliumzuur tegen vroegtijdige ejaculatie?
| 16/01/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Foliumzuur tegen vroegtijdige ejaculatie? Volgens Chinese wetenschappers moet foliumzuur als middel tegen vroegtijdige ejaculatie grondig onderzocht worden. Foliumzuur is nodig voor de aanmaak van serotonine, een hersenstof die onze stemming en gevoelens beïnvloedt, én die een grote rol speelt bij het orgasme.
Ejaculatie is een complex gedragsfenomeen, waarin verschillende hersengebieden betrokken zijn. Momenteel wordt serotonine als belangrijke hersenstof beschouwd in het probleem van vroegtijdige ejaculatie. Want het blijkt dat ook serotonine-opnameremmers (SSRI's) de ejaculatie uitstellen. SSRI's worden in feite voorgeschreven tegen depressie.

Foliumzuursupplementen verhogen de productie van serotonine, zo is aangetoond bij depressieve patiënten. Bovendien hebben ze een antidepressieve werking. Tot slot vonden de Chinese artsen dat foliumzuurconcentraties bij mensen die last hebben van premature ejaculatie, veel lager waren.
Foliumzuur is goedkoper en veiliger, en mogelijk doeltreffender dan SSRI's die nu voorgeschreven worden. De Chinese wetenschappers dringen aan op meer onderzoek.

Tips tegen vroegtijdige ejaculatie

Meer lezen:
Een epidemie van erectiestoornissen?

Bronnen:
Yin T-L, Yang J et al. Folic acid supplementation as adjunctive treatment premature ejaculation. Medical Hypotheses 76 (2011) 414–416

 

lijn