Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
17 juli 2019
Fosfatidylserine beschermt tegen huidveroudering
| 17/07/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Fosfatidylserine beschermt tegen huidveroudering Ultravioletstraling en luchtvervuiling vormen de voornaamste oorzaken van te vroege verouderingsverschijnselen waardoor er rimpels ontstaan. Dat is het gevolg van een verminderde collageenvernieuwing.
Omdat 'wijze' rimpels taboe zijn in de 'big business' van de anti-aging producten, zoeken wetenschappers over de hele wereld stoffen die in staat zijn het verouderingsproces te vertragen of zelfs stop te zetten.

Professor Jim Ho Chung en zijn team deden proeven met zeven verschillende natuurlijke lipiden. Uiteindelijk bleek fosfatidylserine de meest belovende molecule te zijn om mensen te beschermen tegen de schadelijke neveneffecten van teveel zonnestralen.
De wetenschappers probeerden een olieachtige vloeistof met 2 procent zuivere fosfatidylserine uit op kleine delen van de dijen van jonge en iets oudere vrouwen. De huid van de jongere dames werd kunstmatig beschadigd door ze bloot te stellen aan een te hoge concentratie UV-straling. Fosfatidylserine slaagde er in deze studie perfect in om de huidbeschadiging te neutraliseren en de collageenproductie op peil te houden.

Tips tegen zonnebrand
Eenvoudige tips om huidirritaties te voorkomen

Meer lezen:
Meer rimpels door te roken
Centella bestrijdt huidveroudering
Rimpelvorming door huidveroudering

Bronnen:
Cho et al., Phosphatidylserine prevents UV-induced decrease of type I procollagen and increase of MMP-1 in dermal fibroblasts and human skin in vivo, J. Lipid Res..08; 49: 1235-1245
Mayes AE, Holyoak CD. Repeat Mild Heat Shock Increases Dermal Fibroblast Activity and Collagen Production. Rejuvenation Res. 08 03 16

 

lijn