Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
5 oktober 2015
Frisdranken even ongezond voor slanke mensen
| 05/10/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Frisdranken even ongezond voor slanke mensen Gesuikerde frisdranken verhogen het risico op diabetes, ook bij slanke mensen. Alweer een kwalijk effect van frisdrank, die Britse wetenschappers hebben gemeld in de British Medical Journal. Tot nog toe beschouwden experts zwaarlijvigheid als de link tussen frisdrank (calorieën) en diabetes. Iedereen doet er dus goed aan om de consumptie van frisdrank te verminderen.

Andere experts beweren dat leeftijd, zwaarlijvigheid en te weinig beweging belangrijkere factoren voor diabetes zijn dan frisdrank. 'Immers zijn er nog geen trials die aantonen dat daling van frisdrankconsumptie diabetes kan voorkomen', klinkt het bij hen. Maar voor vele experts is dit nog eens een bewijs dat suiker slecht is voor de gezondheid. 'We hebben de plicht om onze kinderen te beschermen tegen de agressieve marketing van de industrie', zegt Kawther Hashem van Action on Sugar.

Hoe gezonder eten?
Hoe voorkom je diabetes?

Lees ook:
Frisdranken maken je sneller oud
Suiker verzwakt het immuunsysteem
Suiker kun je niet 'wegsporten', zeggen experts

Bronnen:
Imamura F, O'Connor L, Ye Z et al. Consumption of sugar sweetened beverages, artificially sweetened beverages, and fruit juice and incidence of type 2 diabetes: systematic review, meta-analysis, and estimation of population attributable fraction. BMJ. 2015 Jul 21;351:h3576

 

lijn