Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Zijn luizen een hygieneprobleem?
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 juni 2008
Geen alcohol bij resistente hypertensie
| 08/06/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Geen alcohol bij resistente hypertensie Steeds meer mensen hebben last van resistente hypertensie. Dat is een vorm van hoge bloeddruk die ondanks het innemen van drie verschillende medicijnen om de symtomen te behandelen toch abnormaal hoog blijft. Het kan ook gaan om een min of meer gecontroleerde vorm van hypertensie waarbij de patiënt vier verschillende geneesmiddelen dagelijks moet gebruiken.

Volgens specialisten moeten deze mensen hun leefregels drastisch veranderen. David A. Calhoun, professor in de geneeskunde en de auteur van een van de vele nieuwe studies rond dit thema, wil dat zijn patiënten geen alcohol meer drinken, minder zout gebruiken en hun lichaamsgewicht op en normaal niveau terugbrengen. Cardiologen vrezen voor een epidemie van resistente hypertensie omdat mensen steeds ouder worden en nog amper actief zijn.

Leeftijd en een gebrek aan beweging zijn twee andere belangrijke factoren die leiden tot een resistente hoge bloeddruk. Dergelijke patiënten hebben een duidelijk verhoogd risico om een hart- of herseninfarct te krijgen.

Meer lezen: Hypertensie preventief benaderd

Bronnen:
Pimenta E, Gaddam KK, Oparil S.
Mechanisms and treatment of resistant hypertension.
J Clin Hypertens (Greenwich). 2008 Mar;10(3):239-44.

 

lijn