Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
3 april 2015
Gember en kurkuma tegen gewrichtspijn en ontstekingen
| 03/04/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Gember en kurkuma tegen gewrichtspijn en ontstekingen Kurkuma is volgens wetenschappers beter in het bestrijden van gewrichtspijn dan hydrocortisone. Dit komt omdat kurkuma in staat is het histamineniveau te verminderen door de productie van natuurlijke cortisone, geproduceerd door de bijnieren, te verhogen. Kurkuma werkt volgens recent onderzoek even goed als de klassieke pijnstillers en heeft daarenboven geen enkel neveneffect. Kurkuma werkt immers ook als een beschermer van de lever.

Gember levert op zijn beurt ook een positieve bijdrage en blokkeert de productie van prostaglandinen. Prostaglandinen zijn een groep van hormoonachtige stoffen die op lokaal niveau werkzaam zijn in het reguleren van vele fysiologische processen, zoals die bij ontstekingen en pijn. Ze veroorzaken pijnlijke zwellingen bij mensen die aan osteoartritis lijden. Gember blokkeert ook de eiwitten die ontstekingsreacties veroorzaken.
Om van beide stoffen voldoende in te nemen, is het noodzakelijk om dagelijks capsules te gebruiken.

Hoe gewrichtsklachten vermijden?
Leven met chronische kniegewrichtspijn

Lees meer:
Natuurlijke middelen tegen artrose
Fytopreparaat snel effectief tegen kniepijn
Gekleurde vruchten en kurkuma bevatten 'pijnstillers'

Bronnen:
Menon VP, Sudheer AR. Antioxidant and anti-inflammatory properties of curcumin.
Adv Exp Med Biol. 07;595:105-25

Chrubasik JE, Roufogalis BD, Chrubasik S. Evidence of effectiveness of herbal antiinflammatory drugs in the treatment of painful osteoarthritis and chronic low back pain. Phytother Res. 07 04 20

 

lijn