Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 december 2016
Geraniums tegen bronchitis
| 12/12/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Geraniums tegen bronchitis Bronchitis is één van de meest voorkomende ziekten. In veruit de meeste gevallen hebben we dan te maken met een virus; slechts in 10% is de dader een bacterie of een allergische stof. Het arsenaal van antivirale middelen van de arts is zeer beperkt, tenminste als we kijken naar de farmaceutische middelen. Ten onrechte worden nog steeds antibiotica voorgeschreven, maar die werken totaal niet tegen virussen.
In de fytotherapie is er gelukkig wel een grote keus aan antivirale hulpmiddelen.
In Zuid-Afrika is de plant Pelargonium sidoides een populair middel tegen luchtweginfecties. Pelargonium sidoides is een geraniumsoort die in Zuid-Afrika ook bekend staat als 'umckaloabo'.

Reeds zes studies van goede kwaliteit zijn ondernomen die de werking tegen acute bronchitis aantonen. Daaruit bleek een vermindering van de vele en uiteenlopende symptomen van verkoudheid, zoals hoest, sputum, heesheid, hoofdpijn, vermoeidheid, koorts en longruis. In alle studies gebruikte de onderzoekers een gestandardiseerd extract gekend als EPs7630.

Hoe het risico op luchtweginfecties verkleinen?
Hoe behandel je een verkoudheid?

Meer lezen:
De antivirale werking van pelargonium sidoides
Natuurlijke middelen tegen luchtweginfecties
Broccoli beschermt de longen

Bronnen:
Matthys H, Funk P. EPs 7630 improves acute bronchitic symptoms and shortens time to remission. Results of a randomised, double-blind, placebo-controlled, multicentre trial. Planta Med. 08 05;74(6):686-92.
Agbabiaka TB, Guo R, Ernst E. Pelargonium sidoides for acute bronchitis: a systematic review and meta-analysis. Phytomedicine. 08 05 15(5):378-85.

 

lijn