Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
17 juli 2015
Gezond afslanken met rozenbottel
| 17/07/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Gezond afslanken met rozenbottel Volwassenen met overgewicht verliezen lichaamsgewicht door een extract van rozenbottel te nemen. Vooral het buikvet en het orgaanvet moeten er dan aan geloven, en dat is een goed teken. De behandeling is niet zozeer gericht op vermageren, maar op het tegengaan van ontregeling van het metabolisme. De artsen die dit onderzoek leidden, kozen ervoor dagelijks 100 mg rozenbottelextract per dag voor te schrijven, met 0,1% tiliroside als actieve stof.

Overgewicht hoeft niet noodzakelijk een gezondheidsprobleem te zijn, als je maar gezond leeft. Metabole stoornissen zoals verhoogde bloeddruk, verhoogde bloedvetten en ontregeld suikermetabolisme komen immers steeds vaker voor bij mensen met een zogenaamd normaal gewicht. Ook deze mensen dreigen diabetes te krijgen. In de praktijk gaat overgewicht dikwijls gepaard met ongezonde stapeling van vetten. Buikvet is ongezond, maar het ongezondst is vet dat rond de organen opgeslagen zit.

Gezond vermageren, hoe doe je dat?
Overgewicht voorkomen

Lees ook:
Afslanken doe je bewust
Zwaarlijvigheid en Omega-3
Niet bewegen dubbel zo dodelijk als zwaarlijvigheid

Bronnen:
Nagatomo A, Nishida N, Fukuhara I et al. Daily intake of rosehip extract decreases abdominal visceral fat in preobese subjects: a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. Diabetes Metab Syndr Obes. 2015 Mar 6;8:147-56

 

lijn