Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
11 juni 2015
Gezond ontbijt cruciaal tegen overgewicht
| 11/06/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Gezond ontbijt cruciaal tegen overgewicht Veel mensen tussen 40 en 75 jaar vragen zich af hoe ze overgewicht kunnen vermijden. Het (deel)antwoord is de eenvoud zelf. Neem iedere ochtend voldoende tijd voor een gezond ontbijt. Dat is de conclusie van een Brits onderzoek dat werd gepubliceerd in de American Journal of Epidemiology. Een groot aantal mensen ontbijten niet, anderen eten tijdens de ochtenduren te weinig. Weinig eetlust na het ontwaken heeft veel te maken met een teveel aan toxische stoffen in het lichaam en een niet optimale leverwerking.

Hoe dan ook, voldoende eten 's morgens, en liefst 10 procent meer dan het klassieke ontbijt voorschrijft, helpt mee om overgewicht te vermijden. De Britse onderzoekers, onder leiding van Dokter Forouhi, zijn verbonden aan het Institute of metobolic science in Cambridge. Ze volgden gedurende een periode van 3 jaar 6800 mensen in de leeftijfscategorie tussen 40 en 75 jaar. Het besluit van de studie was dat hoe meer men 's morgens at, hoe kleiner de kans was om aan overgewicht te lijden.
Het oude gezegde, ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en een nederig avondmaal als een clochard, krijgt hier terug zijn volle betekenis.

Hoe zwaarlijvigheid voorkomen?
Ontgiftig jezelf met de juiste voeding

Lees ook:
Afslanken doe je bewust
Kies de juiste ontbijtgranen
Snacks na ontbijt verpesten afslankpogingen

Bronnen:
Lisa R. Purslow, Manjinder S. Sandhu, Nita Forouhi, Elizabeth H. Young, Robert N. Luben, Ailsa A. Welch, Kay-Tee Khaw, Sheila A. Bingham, and Nicholas J. Wareham
Energy Intake at Breakfast and Weight Change: Prospective Study of 6,764 Middle-aged Men and Women. Am. J. Epidemiol. 08 167: 188-192

 

lijn