Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
3 augustus 2020
Gezonde voeding of misleidende reclame?
| 03/08/2020 |
Terug Verstuur link
lijn
Gezonde voeding of misleidende reclame? Hoewel je bewust voor gezond wilt gaan, word je al te vaak misleid. 'Gezond' is soms niet meer dan een verkooptruc. Smoothies kunnen een fikse caloriebom zijn als er de verkeerde ingrediënten in zitten. Een notenreep bevat gezonde noten, maar kan ook veel suiker bevatten. Eet je vegetarische burgers, probeer uit te zoeken hoe natuurlijk de proteïnen zijn.

Soep is gezond, behalve wanneer er veel room en zout aan toegevoegd is. Het grootste bedrog van de afgelopen decennia is de mythe van 'vetvrij' en 'minder vet'. Tot op de dag van vandaag geloven mensen dat minder vet gelijk staat aan gezonder, maar juist die misvatting heeft ertoe geleid dat we massaal meer suiker zijn gaan eten. Dat heeft tot de epidemie van overgewicht geleid.

Hoe gezonder eten?
Wat kunt u zelf doen om uw cholesterolniveau te verlagen?

Meer lezen:
Korter leven door ongezonde voeding
Vruchtendrinkpakjes ongeschikt voor kinderen!
Vetarm dieet veroorzaakt hogere calorie-inname

Bronnen:
Jeffers Laura. 7 Health Foods That Can Ruin Your Diet. HealthHub Cleveland Clinic 13 12 05
Myszkowska-Ryciak J, Harton A. Eating Healthy, Growing Healthy: Impact of a Multi-Strategy Nutrition Education on the Assortments of Beverages Served in Preschools, Poland. Int J Environ Res Public Health. 2018 06 28;15(7).

 

lijn