Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
1 maart 2009
Ginkgo biloba is ook een antistressplant
| 01/03/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Ginkgo biloba is ook een antistressplant In zeer veel gevallen zijn natuurlijke, niet toxische stoffen uit de natuur in staat om evengoed te werken tegen stress, spanningen en angsten dan de klassieke slaap- en kalmeerpillen. ABC Gezondheid zal de komende weken telkens een stof kort bespreken die zijn efficiëntie heeft bewezen in de strijd tegen stresstoestanden waarmee ruim 80 procent van de Europese bevolking krijgt af te rekenen. Ginkgo biloba is zeker een goed antistress middel voor alle mensen die een lage spanningsdrempel hebben.

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat het volstaat om gedurende acht dagen 2 maal 60 milligram ginkgo biloba extract samen met een maaltijd in te nemen teneinde een stressvermindering waar te nemen. Ginkgo biloba dankt zijn werking aan het feit dat het de productie van het stresshormoon cortisol beperkt en de bloeddruk bij stress op een normaal peil houdt.

Meer lezen:
Stressbeheersing is een manier van denken
Hoe stress voorkomen?

Bronnen:
Kalkunte SS, Singh AP, Chaves FC, Gianfagna TJ, Pundir VS, Jaiswal AK, Vorsa N, Sharma S. Antidepressant and antistress activity of GC-MS characterized lipophilic extracts of Ginkgo biloba leaves. Phytother Res. 2007 Nov;21(11):1061-5

 

lijn