Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
1 februari 2009
Glutathion beschermt tegen cataract
| 01/02/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Glutathion beschermt tegen cataract Glutathion is een proteïne die in de lever gevormd wordt uit de aminozuren cysteïne, glutaminezuur en glycine. Glutathion, een krachtige anti-oxidant, remt de aanmaak van vrije radicalen en beschermt tegen door vrije radicalen veroorzaakte celschade. Het ondersteunt het lichaam tegen de gevolgen van roken, straling en blootstelling aan toxinen zoals alcohol. Glutathion reinigt het lichaam van zware metalen, een niet onbelangrijk gegeven in deze vervuilde wereld. Uit studies blijkt dat de gluthationconcentraties bij de mens tussen het 20ste en 65ste levensjaar halveren.

Een gebrek aan glutathion versnelt het ontstaan van cataract, omdat dit eiwit de lens -door zijn krachtige beschermende eigenschappen - helder houdt. Glutathion stopt en herstelt de celschade in het oog die veroorzaakt wordt door vrije radicalen.

Meer lezen:


Cataract vermijden betekent minder suiker eten!

Bronnen:
Berthoud VM, Beyer EC. Oxidative stress, lens gap junctions, and cataracts. Antioxid Redox Signal. 2009 Feb;11(2):339-53.

Spector A et al, The prevention of cataract caused by oxidative stress in cultured rat lenses. 1994, Curr Eye Res. 12:2:163-179

 

lijn