Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
15 januari 2013
Goede informatie over voeding: waar vind je die nog?
| 15/01/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Goede informatie over voeding: waar vind je die nog? Net zoals in de VS blijft het aantal obesitas- en diabetesgevallen in Europa toenemen. Beleidsmakers slagen er niet in om het tij te keren en de kosten in de gezondheidszorg rijzen de pan uit. Toch hebben ze veel energie gestoken in de wetgeving rond gezondheidsclaims. Bedrijven mogen niet meer zo maar wat beweren. Dat is begrijpelijk, toch zal dit niets veranderen aan deze dramatische toestand.

Dagelijks verschijnen er tal van medische studies over voeding en gezondheid die de kranten of televisie niet halen. Eigenaardig genoeg hebben die media vooral een voorkeur voor toxische middelen of hoogtechnologische ontwikkelingen, die nog te nieuw zijn om toegepast te kunnen worden. Over natuurlijke middelen beperken ze vooral tot negatieve berichtgeving, hoewel er ook veel positieve zaken over te melden zijn. Bedrijven benadrukken dan weer te eenzijdig de positieve kant van het verhaal.
Op ABCgezondheid bieden we u genuanceerde en onafhankelijke informatie die nergens anders aan bod komt en die uw gezondheid wel ten goede komt. Via onze nieuwe rubriek, Werkzame stoffen, kunt u bovendien informatie opvragen van een bepaalde voedingsstof. Zo krijgt u meteen een beeld van wat het belang is van een dergelijke voedingsstof.

 

lijn