Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
10 januari 2022
Granaatappelsap tegen verkoudheid en griep
| 10/01/2022 |
Terug Verstuur link
lijn
Granaatappelsap tegen verkoudheid en griep Volgens Amerikaanse wetenschappers is het sap van de granaatappel zeer rijk aan antioxidanten en polyfenolen in het bijzonder. Dit soort stoffen zou bescherming bieden tegen een hele reeks ziektebeelden waaronder een verkoudheid, griep maar ook hart- en vaataandoeningen en sommige vormen van kanker. Men raadt mensen aan om dagelijks twee glazen zuiver granaatappalsap te drinken als preventiemiddel tegen verkoudheden en griep. Het is bij ons niet altijd even eenvoudig om de echte granaatappelvrucht te vinden.

Gelukkig bestaan er heel wat producenten van zuiver granaatappelsap. Zij die de vruchten kunnen kopen, persen ze op precies dezelfde wijze uit als een sinaasappel of citroen. In natuurvoedingswinkels en op een aantal gezondheidswebsites vindt de gezondheidsbewuste consument ook zuiver granaatappelsap terug. Men kan dit product ook geconcentreerd kopen onder de vorm van supplementen.

Hoe kun je een verkoudheid voorkomen?
Geef je hart de optimale bescherming!

Meer lezen:
Zwaar griepseizoen in het verschiet?
Granaatappel verbetert het geheugen
Verkoudheden beschermen tegen COVID-19

Bronnen:
Rajfer J. Pomegranate juice: is it the new, all-natural phosphodiesterase type 5 inhibitor?
Rev Urol. 08 Spring;10(2):168-9.
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00617318. Pomegranate Products for Prevention of Common Cold
Amy B. Howell and Doris H. D'Souza. The Pomegranate: Effects on Bacteria and Viruses That Influence Human Health. doi.org/10.1155/2013/606212. 20 05 13

 

lijn