Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
26 januari 2017
Griep voorkomen met voeding en supplementen
| 26/01/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Griep voorkomen met voeding en supplementen Mensen die zich willen beschermen tegen een griepaanval kunnen met juiste voedingskeuzes en enkele supplementen veel griepellende voorkomen. Melkproducten bijvoorbeeld zorgen voor de aanmaak van stoffen die de afweer versterken. Vette vis zoals zalm, sardientjes of witte tonijn (in blik of vers) bevatten de reeds veel beschreven omega-3 vetzuren die er voor zorgen dat de zogenaamde T 'killer' cellen in het lichaam worden vermenigvuldigd. T-cellen doden het influenzavirus.

Zeevruchten zoals kreeft, krab, oesters en garnalen laten ons toe meer selenium op te slaan. Selenium heeft de eigenschap om nog andere griep eliminerende stoffen in ons lichaam aan te maken. Sommige mineralen (ijzer en zink) en vitaminen (vitamine A, B6, B12 et E) zijn ook bekend voor hun griepwerende eigenschappen.
Ook vlierbessensiroop is zeer efficiënt tegen griep.
Vergeet tot slot colloïdaal zilver niet. Dit is - volgens Noorse wetenschappers - het meest krachtige natuurlijk antibioticum dat in staat is om meer dan 650 ziekteverwekkers te liquideren.

Afweerverhogende voedingsstoffen
Weerstand verhogen bij kinderen

Meer lezen:
Buikgriep
Antibiotica zinloos bij griep
Lichaamsbeweging tegen verkoudheid en griep?

Bronnen:
McVeigh G, Eat to beat the flu, Prevention.

Wallheden B., Colloidal silver instead of antibiotics, Tidsskr Nor Laegeforen.

 

lijn