Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
9 februari 2009
Groene thee en chemotherapie, een gevaarlijk duo!
| 09/02/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Groene thee en chemotherapie, een gevaarlijk duo! Mensen, die aan leukemie lijden en een chemotherapiebehandeling ondergaan, doen er goed aan geen groene thee te drinken en ook geen groene thee supplementen te gebruiken. Groene thee versterkt de kankercellen en verzwakt in belangrijke mate de werking van de chemotherapie. Amerikaanse wetenschappers kwamen tot die verrassende conclusie en publiceerden hun ervaringen in het wetenschappelijk tijdschrift 'Blood'. De onderzoekers gingen er van uit dat de antioxidanten in groene thee de chemobehandeling zou versterken. Dat is voor alle duidelijkheid het geval bij een aantal andere kankers. Bij bepaalde vormen van leukemie werkt dit mechanisme niet en zijn het de kankercellen die een betere bescherming krijgen.

Groene thee blijft vanzelfsprekend een topproduct voor gezonde mensen die zich wensen te beschermen tegen tal van ziektebeelden.

Bronnen:
Golden EB, Schonthal AH, et al, Green tea polyphenols block the anticancer effects of bortezomib and other boronic acid-based proteasome inhibitors, Blood, pré-publié en ligne le 3 février 2009

 

lijn