Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 december 2018
Groene thee verbrandt overtollig vet
| 19/12/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
Groene thee verbrandt overtollig vet Onderzoek heeft aangetoond dat groene thee langs verschillende kanalen voor gewichtsverlies kan zorgen. Behalve het feit dat het een krachtige hongerremmer is, verhoogt groene thee ook de vetverbranding. Groene thee heeft een thermogene werking. Het lichaam verbrandt dan meer dan gemiddeld voedingsstoffen zoals vet. De EGCG (Epigallocatechin Gallaat) in groene thee verhoogt noradrenaline, één van de belangrijkste vetafbrekende hormonen van het lichaam. Daarnaast verhoogt groene thee de vetafbraak. Dit komt doordat groene thee de werking van maag- en alvleesklier- lipase onderdrukt. Lipase is een enzym welke een belangrijke rol speelt in de vertering van vet.

Als lipase wordt onderdrukt, wordt minder vet door het lichaam opgenomen en meer uitgescheiden. Groene thee is ook een krachtige hongerremmer. Dit kan gedeeltelijk worden verklaard door het feit dat groene thee zowel noradrenaline als dopamine verhoogt. Een andere verklaring is dat groene thee cholecystokinin (CCK) verhoogt, een hormoon dat de eetlust onderdrukt.

Hoe zwaarlijvigheid voorkomen?
Zijn chroomsupplementen nuttig ?

Lees ook:
Supplementen als vetverbranders?
Minder orgaanvet met groene thee
Hoge bloeddruk? Drink groene thee!>

Bronnen:
Lee MS, Kim CT, Kim IH, Kim Y. Inhibitory effects of green tea catechin on the lipid accumulation in 3T3-L1 adipocytes. Phytother Res. 12-08-23

 

lijn