Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
16 september 2010
Hartritmestoornissen: mogelijk oorzaken
| 16/09/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Hartritmestoornissen: mogelijk oorzaken 'The AFIB report' is een initatief van dr. Hans Larsen, dat alles over paroxysmale atriale fibrillaties tracht te documenteren. Dat zijn hartritmestoornissen aan de voorkamer die in aanvallen optreden, typisch in afwezigheid van een andere hartziekte.
Veruit de belangrijkste oorzaak van hartritmestoornissen is werkgerelateerde en/of emotionele stress (50%), zo bleek na een patiëntenondervraging van de AFIB. Twee andere belangrijke oorzaken zijn te zware inspanningen (24%) en alcohol (22%). Een zware maaltijd (18%), cafeïne (12%), ijskoude dranken (12%) en mononatriumglutamaat (10%) zijn andere niet-verwaarloosbare factoren.

Nog andere factoren zijn: aspartaam, chocolade, hoesten, boeren, op grote hoogte vliegen, kaas, voedingsadditieven, zure voeding, heet bad, hoge bloeddruk, verandering van het weer, te lage bloedsuiker en elektromagnetische straling.
Uiteraard kunnen meerdere factoren aan de basis van een hartritmestoornissen liggen. Probeer vermoedelijke oorzaken zo objectief mogelijk te analyseren.Schrikken omdat je denkt een aanval te zullen krijgen van een bepaalde stof, is een vorm van stress en is zelf een oorzaak!

Stevia
Hoe stress voorkomen?
Hartritmestoornissen: preventie

Bronnen:
The AFIB Report, www.afibbers.org

 

lijn