Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
7 augustus 2017
Hartritmestoornissen en vitamine C
| 07/08/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Hartritmestoornissen en vitamine C Bij tests met elf patiënten met hartritmestoornissen zorgde vitamine C voor een vlottere bloedcirculatie. Het ging om een speciale vorm van hartritmestoornissen (posturale tachycardia) waarbij het hartritme plots de hoogte inschiet wanneer iemand zich vanuit een zittende houding opricht. Duizeligheid, vermoeidheid, vergeetachtigheid, misselijkheid, bleekheid, zweten en moeilijk kunnen sporten, behoren tot de mogelijke symptomen.

De patiënten kregen vitamine C rechtstreeks aan het bloed toegediend. Volgens de onderzoekers waren de symptomen te wijten aan een te hoge oxidatieve stress in de bloedvaten, die de regeling van de bloeddruk volledig verstoorde. Dankzij vitamine C als antioxidant kon de oxidatieve stress verminderd worden. Het is niet zeker of vitamine C in pilvorm ook zal helpen.

Hartritmestoornissen: preventie
Hoe het risico op duizeligheid voorkomen?

Meer lezen:
Visolie tegen hartritmestoornissen
Geheugenproblemen of dementie?>
Mogelijk oorzaken van hartritmestoornissen

Bronnen:
Stewart JM, Ocon AJ et al. Ascorbate improves circulation in postural tachycardia syndrome. Am J Physiol Heart Circ Physiol 301:H1033-H1042, 11. Doi:10.1152/ajpheart.00018.2011

 

lijn