Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
4 april 2009
Hibiscusthee tegen beginnende hypertensie!
| 04/04/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Hibiscusthee tegen beginnende hypertensie! Drie kopjes hibiscusthee per dag zou even goed zijn om prehypertensie alsook een lichtverhoogde bloeddruk te elimineren dan de medicijnen die norpmaal voor dit doel worden voorgeschreven. Wetenschappers kwamen tot dat besluit toen ze 65 volwassenen met een bovendruk tot 150 mmHg en een onderdruk tot 95 mmHg in een studie betrokken. Niemand van de deelnemers nam medicatie om de te hoge bloeddruk onder controle te krijgen. Alle vrijwilligers kregen gedurende een periode van zes weken de raad om drie kopjes hibiscusthee te drinken, waarin telkens 3.75 gram hibiscus zat.

Na afloop van de proefperiode daalde de bovendruk met gemiddeld 13.2 mmHg en de onderdruk met 6.4 mmHg. Deze waarden komen overeen met het therapeutisch effect van medicijnen die door een arts voor beginnende hypertensie worden voorgeschreven.


Hypertensie preventief benaderd
Hoe je bloedvaten sterk houden?

Bronnen:
Heran BS, Wong MMY, et al. ACE inhibitors for the treatment of elevated blood pressure. Cochrane Database of Systematic Reviews 2008, Issue 4.

 

lijn