Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
4 september 2015
Hoe schoolgaande kinderen gezonder doen eten?
| 04/09/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe schoolgaande kinderen gezonder doen eten? Van jongs af aan gezond eetgewoonten aanleren is de sleutel tot een gezondere maatschappij. In de VS kunnen ze ervan meespreken: een derde van de kinderen heeft overgewicht en de afgelopen tien jaar is daar nog geen verandering in gebracht. Twee voedingsexperts hebben gevonden hoe het gedrag van kinderen beïnvloed kan worden door maaltijden in de cafetaria vernuftig aan te bieden.

Ze stellen voor om de voedzaamheid van gerechten tentoon te stellen, bv. met een groen-oranje-rood-verkeerslicht. Kinderen zullen daardoor spontaan dubbel zoveel groenten en fruit eten. Zet groenten en fruit vooraan, wanneer kinderen nog met lege schotels staan aan te schuiven. En belangrijk: zorg ervoor dat de gezonde gerechten ook lekker zijn. De kok speelt hierin een sleutelrol.

Hoe gezonder eten?
Kinderen en vitaminen

Lees ook:
Plantaardig goed voor het kinderhart
Junkfood is het meest verslavend
Minder televisie en meer slapen tegen overgewicht

Bronnen:
Cohen J et al. Effects of Choice Architecture and Chef-Enhanced Meals on the Selection and Consumption of Healthier School Foods. JAMA Pediatrics, 2015; DOI: 10.1001/jamapediatrics.2014.3805

 

lijn