Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
26 februari 2016
Hoge bloeddruk niet banaliseren!
| 26/02/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Hoge bloeddruk niet banaliseren! Mensen die lijden aan Bloeddrukverhoging (hypertensie), beschouwen hun toestand vaak als ongevaarlijk.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) waarschuwt nochtans voor dramatische gevolgen zoals hartinfarcten en hersenbloedingen. De WGO trekt aan de alarmbel omdat hypertensie drastisch is toegenomen in de Westerse wereld. 22 procent van de Westerlingen lijdt aan hypertensie. Tien jaar eerder was dit amper 14 procent. Iedereen heeft nochtans de mogelijkheid om een te hoge bloeddruk te voorkomen of zelf te verlagen door regelmatig te bewegen en er gezonde voedingsgewoonten op na te houden.

Mensen die zwaarlijvig zijn doen er goed aan een aantal kilootjes te vermageren. De Wereldgezondheidsorganisatie vreest echter voor een toename met 60 procent van het aantal obesitasgevallen in de komende twintig jaar. "Zwaarlijvigheid is een van de voornaamste factoren die leidt tot hypertensie. Een man of vrouw met overgewicht heeft drie- tot vijfmaal meer kans om hypertensiepatiënt te worden.

Hypertensie preventief benaderd
Overgewicht voorkomen

Meer lezen:
Groentesap tegen hoge bloeddruk
Hoge bloeddruk? Drink groene thee!>
Waarom snel vermageren zwaarlijvigheid veroorzaakt!


Meer lezen:

Bronnen:
Papandreou D, Rousso I, Makedou A, Arvanitidou M, Mavromichalis I.
Association of blood pressure, obesity and serum homocysteine levels in healthy children.
Acta Paediatr. 07 12;96(12):1819-23.

 

lijn