Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
4 oktober 2018
Honing beter dan medicinale hoestsiropen
| 04/10/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
Honing beter dan medicinale hoestsiropen Amerikaanse wetenschappers hebben via een klinische studie aangetoond dat honing een veel veiliger en gezonder antihoestmiddel is dan de meeste medicinale siropen. Professor Ian Paul en zijn team van de universiteit van Pensylvania deden een onderzoek bij 105 patiëntjes met een verkoudheid, die door de hoest niet konden slapen. De 105 kinderen werden onderverdeeld in drie groepen. Groep 1 kreeg voor het slapengaan een lepel biologische, vloeibare honing. Groep 2 nam een lepel medicinale hoestsiroop in. Groep 3 kreeg niets. Uit het onderzoek bleek dat de kinderen die de vloeibare honing hadden ingenomen de beste nachtrust hadden.

Waarom is honing zo goed?
Honing in vloeibare vorm lijkt op hoestsiroop, maar het is zeer rijk aan antioxidanten en stoffen die microben op natuurlijke wijze doden. Op de vraag hoeveel honing de kinderen gedurende de test kregen was het antwoord de eenvoud zelf. "Kinderen tussen 2 en 5 jaar kregen een halve koffielepel, jongens en meisjes in de leeftijdscategorie tussen 6 en 11 jaar consumeerden een volledige koffielepel. Oudere kinderen kregen 2 koffielepels.", zeggen de onderzoekers.

Hoe is keelpijn te voorkomen
Hoe het risico op luchtweginfecties verkleinen?

Meer lezen:
Koninginnebrij
Verlaagde immuniteit bij kinderen
De eeuwige hoest: kies voor natuurlijke hoestsiropen

Bronnen:
Ian M. Paul, MD, MSc; Jessica Beiler, MPH; Amyee McMonagle, RN; Michele L. Shaffer, PhD; Laura Duda, MD; Cheston M. Berlin Jr, MD
Effect of Honey, Dextromethorphan, and No Treatment on Nocturnal Cough and Sleep Quality for Coughing Children and Their Parents / Arch Pediatr Adolesc Med. 07;161(12):1140-1146.

 

lijn