Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
25 mei 2011
Hou plankenkoorts onder controle met yoga
| 25/05/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Hou plankenkoorts onder controle met yoga Het leven van een muzikant is erg chaotisch. Financiële onzekerheid en drukke reisschema's maken het erg stressvol. Bovendien lijdt 69 % van de muzikanten aan plankenkoorts. Medicatie hiertegen is niet zinvol, omdat het meestal de bewegingsvaardigheden van de muzikant beïnvloedt.
Yoga vermindert de plankenkoorts en verbetert de stemming bij jonge muzikanten. Plankenkoorts verdwijnt natuurlijk niet volledig, maar yoga zorgde er wel voor dat de plankenkoorts beter onder controle was en dat hun bewegingsvaardigheden minder beïnvloed waren.

Yoga is een techniek die meditatie combineert met ademhalingstechnieken. Yoga verbetert daarnaast ook de stemming en denkvaardigheden, en verlaagt de stress. Ook worden er testen gedaan bij depressie, angst, astma, te hoge bloeddruk en zelfs diabetes.

Hoe stress voorkomen?
Stressbeheersing is een manier van denken

Bronnen:
Khalsa SBS, Shorter SM et al. Yoga ameliorates performance anxiety and mood disturbance in young professional musicians. Appl Psychophysiol Biofeedback (2009) 34:279-289

 

lijn