Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Heeft u last van reuma?
ABC GEZONDHEID - Artikels
31 maart 2016
Immuniteit optimaliseren met anti-kanker voeding
| 31/03/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Immuniteit optimaliseren met anti-kanker voeding Kanker is de voornaamste oorzaak waarom mensen vroeger sterven dan hun 80ste levensjaar. Het goede nieuws bestaat in het feit dat 67 procent van de kankeroorzaken terug te brengen zijn tot de manier waarop we leven. We hebben dus de keuze om kanker voor een belangrijk deel uit ons leven te bannen, of de ziekte meer kansen te geven. Gezond eten, niet roken, dagelijkse lichaamsbeweging en stressbeheersing zijn de voornaamste controleerbare kankerfactoren. Wetenschappelijke studies tonen aan dat een gezonde voeding van essentieel belang is. De juiste keuze van voedingsmiddelen zou volgens talrijke onderzoeken niet alleen kanker voorkomen, maar mensen die de ziekte hebben ook helpen om beter te herstellen.

Kort en krachtig weergegeven zijn dit de soorten voeding die bescherming bieden tegen kanker: Eet zoveel mogelijk vers fruit en groenten (5 tot 10 porties per dag). Vooral citrusvruchten, broccoli, bloemkolen, uien en look, tomaten, frambozen en aardbeien zijn aan te bevelen. Verder is het belangrijk om dagelijks visolie en lijnzaadolie in het menu te verwerken. Soyaproducten, kurkuma en peper helpen ook mee om kanker op afstand te houden. Vergeet tot slot niet dat groene thee ook een nooit te verwaarlozen antikankerdrankje is.

Hoe gezonder eten?
Afweerverhogende voedingsstoffen

Meer lezen:
Broccoli als kankertherapie
Shiitake versterkt en corrigeert de afweer
Bruine kleur van frisdrank kankerverwekkend?

Bronnen:
Martin-Moreno JM, Soerjomataram I, Magnusson G.
Cancer causes and prevention: A condensed appraisal in Europe in 2008.
Eur J Cancer. 08 04 6;

Demark-Wahnefried W, Jones LW.
Promoting a healthy lifestyle among cancer survivors.
Hematol Oncol Clin North Am. 08 04;22(2):319-42

 

lijn