Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
25 mei 2016
In betere stemming met een multi
| 25/05/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
In betere stemming met een multi Gezonde vrouwen van middelbare leeftijd komen in een betere stemming wanneer ze een multi nemen. De psychologische effecten treden onmiddellijk op, al na één uur. Vooral de invloed op stress blijkt significant: een multi brengt veel kalmte met zich mee. Op denkcapaciteit en angst zagen de onderzoekers minder effect.

De multi die in deze studie uitgetest werd, is zeker geen gewoon supplement met enkel vitaminen en mineralen. Ze bevatte ook 18 extracten van medicinale kruiden en 3 probioticastammen. Opvallend was het snelle effect van een multi: dat kan niet verklaard worden door aanvulling van voedingsstoffen. Mogelijk zijn vooral de kruiden hiervoor verantwoordelijk. De meeste multivitamine-mineraalpreparaten die commercieel verkrijgbaar zijn, bevatten geen kruiden.

Hoe stress voorkomen?
Hoe het risico op een depressie verkleinen?

Lees ook:
B-vitaminen en stress
Een eenvoudige tip voor meer optimisme
Hoge dosis vitamine B verbetert het humeur

Bronnen:
Macpherson H, Rowsell R, Cox KH et al. Acute mood but not cognitive improvements following administration of a single multivitamin and mineral supplement in healthy women aged 50 and above: a randomised controlled trial. Age (Dordr). 2015 Jun;37(3):9782

 

lijn