Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
26 juli 2013
Insectenbeten
| 26/07/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Insectenbeten De beste en meest veilige manier om je thuis te beschermen tegen muggenbeten is voor alle ramen en deuren een perfect sluitend muskietennet te plaatsen. Pas deze maatregel zeker toe in alle slaapkamers indien dit niet te realiseren is in alle plaatsen van de woning. Het komt er dan vanzelfsprekend op aan om de deuren van de slaapkamers gesloten te houden. Het is belangrijk om in de plaatsen waar er geen muskietengaas voor deuren en vensters hangt om geen kunstlicht aan te steken vooraleer alle ramen en deuren terug dicht zijn.

De beste bescherming buiten tegen insectenbeten is kleding te dragen die het lichaam maximaal bedekt. Licht gekleurde kleding zou een betere bescherming bieden dan donkere.
Mensen die muggen willen uit hun buurt houden met geurstoffen kunnen citronella essences kopen. De drogist kan je ook DEET aanraden. DEET is een uitstekend middel om muggen in de buitenlucht op afstand te houden. Let echter wel op. DEET kan bij personen die gevoelig zijn voor allergieën, maar zeker bij kinderen voor neurologische nevenverschijnselen zorgen. DEET irriteert ook de slijmvliezen en de ogen.

Optimale bescherming met DEET ?
Hoe voorkom je muggen- en wespenbeten ?

Lees ook:
Symptomen van een tekenbeet

Bronnen:
P.J. Robins and M.C. Cherniak, 1986, Review of the biodistribution and toxicity of the insect repellent N,N-diéthyl-m-toluamide (DEET). J. Toxicol. Environ. Health 18: 503-525

 

lijn