Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
1 juni 2018
Kaneel regelt de bloedsuikerspiegel
| 01/06/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
Kaneel regelt de bloedsuikerspiegel 'Kaneel houdt de bloedsuikerspiegel beter onder controle bij diabetes', dat schreven Londense wetenschappers nadat ze alle studies rond kaneel verzameld en bestudeerd hadden. Ze vonden zes studies die met een totaal van 435 patiënten uitgevoerd werden. Hoewel nog meer onderzoek gevoerd moet worden, vinden ze het gebruik van kaneel bij diabetes veelbelovend.

Kaneel heeft biologische eigenschappen die op insuline lijken. Insuline is het hormoon dat glucose in de spieren moet brengen; de werking ervan is vaak verstoord bij diabetes. Kaneel zou ook de opname van glucose in de darmen vertragen, wat een te snelle stijging van het bloedglucosegehalte verhindert.
De bloedglucose moet zo constant mogelijk gehouden worden, anders ontstaan gezondheidsproblemen zoals obesitas, hart- en vaatziekten en nieraandoeningen.

Hoe is hypoglycemie te voorkomen?
Hoe je bloedvaten sterk houden?

Lees ook:
Minder honger met kaneel en azijn
Ontbijt met een lage glycemische index!>
Sulforafaan uit broccoli: ook bloedsuikerverlagend

Bronnen:
Rajadurai Akilen, Amalia Tsiami et al. Cinnamon in glycaemic control: Systematic review and meta analysis. Clinical Nutrition (12) 1-7; doi:10.1016/j.clnu.12.04.003

 

lijn