Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
2 mei 2013
Kaneel tegen diabetes?
| 02/05/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Kaneel tegen diabetes? Kaneel verlaagt de HbA1C-concentratie in het bloed. HbA1C is een bloedmerker die de toestand van diabetes weergeeft.
Kaneel is al enkele keren uitgetest om de bloedsuiker van diabetespatiënten naar omlaag te krijgen, maar die studies gaven tegenstrijdige resultaten. Een arts van een ziekenhuis uit Las Vegas, Paul Crawford, keek echter naar het effect op HbA1C. Hij gaf kaneelcapsules aan diabetici die de ziekte moeilijk onder controle hadden en die een standaardbehandeling kregen. De HbA1C-concentraties bleek bij hen sterker gedaald te zijn dan de bij diabetici die alleen een standaardbehandeling volgden.

HbA1C is hemoglobine waaraan suikermoleculen gebonden zijn. Hogere HbA1C-concentraties geven een slechtere prognose op hart- en vaatziekten en nierproblemen. De daling van HbA1C die met kaneel verwezenlijkt kan worden, is voldoende om het risico op hart- en vaatziekten met 16% te doen dalen.

Hoe voorkom je diabetes?
Hoe is hypoglycemie te voorkomen?

Lees ook:
Chroom onmisbaar voor diabetici
Bètablokkers veroorzaken diabetes

Bronnen:
Crawford P. Effectiveness of cinnamon for lowering hemoglobin A1C in patients with type 2 diabetes: a randomized, controlled trial. J Am Board Fam Med. 2009 Sep-Oct;22(5):507-12.

 

lijn