Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Versterkt u actief uw weerstand?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 mei 2009
Kefir en een lang leven!
| 19/05/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Kefir en een lang leven! Kefir is een (h)eerlijk drankje dat gemaakt wordt door gisting van melk of gezoet vruchtensap. Kefir bevat dezelfde eigenschappen als een probiotische yoghurt. Het kefirdrankje bevat veel soorten van micro-organismen. Kefir korrels zitten vol goede bacteriën en actieve gist. Na het gistingsproces bevat het uiteindelijke product genoeg levende bacteriën om te evolueren tot een krachtig probioticum. Het woord "probiotica" staat in scherpe tegensstelling tot hegt begrip antibiotica. Probiotica zorgen voor de opbouw van de darmflora, antibiotica vernietigen diezelfde darmflora die in staat voor meer dan 70 procent van ons immuunsysteem. De goede kefirbacteriën vermenigvuldigen zich in de darm en bestrijden er pathogene (lees ziekmakende) bacteriën.

Volgens de medische literatuur werkt kefir preventief in het voorkomen van vele gezondheidsproblemen zoals maagzweren, astma, longontsteking, chronische ontsteking van de darmen en nerveuze stoornissen.

Bronnen:
Golowczyc MA, Gugliada MJ, Hollmann A, Delfederico L, Garrote GL, Abraham AG, Semorile L, De Antoni G. Characterization of homofermentative lactobacilli isolated from kefir grains: potential use as probiotic. Dairy Res. 2008 May;75(2):211-7.

 

lijn